PARTIMAP

A PARTIMAP egy ingyenes, könnyen kezelhető és testreszabható térképes kérdőív azoknak,
akik szerint a közpénzből megvalósuló fejlesztésekről meg kell kérdezni az érintetteket is.

Mikor kérték ki legutóbb a véleményed egy olyan fejlesztésről, amit naponta használsz? Hazai és európai uniós milliárdokból sorra újulnak meg városi tereink, közintézményeink és a közlekedési létesítmények. A társadalmi egyeztetés és az érintettek bevonása azonban sokszor csak formalitás. Pedig könnyen belátható, hogy a lebonyolítás szakmai szempontjai mellett a fejlesztéseket napi szinten használók igényeit, elvárásait is számításba kell venni ahhoz, hogy egy projekt sikeres legyen. A cél nem az, hogy modernebb legyen a vasútállomás, hanem az, hogy többen járjanak vonattal. Nem attól kap közösségi funkciót egy tér, okospadokat szerelünk fel, hanem attól, hogy a környékbeliek megkedvelik.

Participatory mapping, azaz részvételi térképezés: így nevezik a folyamatot, amelynek révén az érintettek pótolhatatlan tudása beépül a számukra készülő közösségi fejlesztésekbe. A PARTIMAP térképes kérdőívező felülete ahhoz nyújt segítséget, hogy lakosokkal való kapcsolat gyorsabbá, hatékonyabbá és egyszerűbbé váljon. A program regisztráció után ingyenesen használható, saját arculattal látható el és nyílt forráskódjának köszönhetően szabadon továbbfejleszthető. Legyél állami szerv, önkormányzat, vagy helyi érdekérvényesítő csoport - ha egy okos és átlátható megoldást keresel arra, hogyan ismerd meg a környezeted véleményét, próbáld ki a PARTIMAPot és csatlakozz te is a fejlesztéshez!

PARTIMAP részvételi módszertan

Mitől lesz sikeres egy részvételi térképezés? Hogyan kell elkészíteni a kérdőívet, mire kell odafigyelni a terjesztés során és hogyan lehet a legtöbbet kihozni az összegyűjtött adatokból? A K-Monitor összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat, hiszen a kérdőívezés csak egy eleme a fejlesztések társadalmasításának. A PARTIMAP részvételi módszertana - a program használói körével együtt - a jövőben folyamatosan bővülni fog!

Mit tud a program?

Egyszerű szerkeszthetőség
Egyszerű szerkeszthetőség
Testre szabható megjelenés
Testre szabható megjelenés
Sokoldalú kérdőív
Sokoldalú kérdőív
Fejlesztések bemutatása térképen
Fejlesztések bemutatása térképen
Most te jössz - rajzolj a térképre!
Most te jössz - rajzolj a térképre!
Átjárhatóság más felületekkel
Átjárhatóság más felületekkel
Az eredmények kommunikálása
Az eredmények kommunikálása
Ingyenes, szabadon felhasználható
Ingyenes, szabadon felhasználható
Szeretném segíteni a projektet!
Szeretném segíteni a projektet!
Európai Bizottság
Európai Bizottság

A fejlesztés az Európai Bizottság (DG Regio) által támogatott Participatory Mapping in Cohesion Policy in Hungary (PartiMap) elnevezésű projekt keretében valósul meg. Az eszköz továbbfejlesztését a Heinrich Böll Alapítvány prágai irodája támogatta.